Ben jij op zoek naar een stage in de frontlinie van de mediawereld waarbij je kennis kunt maken met verschillende aspecten van het vak en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? VPRO Medialab is hiring!

VPRO Medialab zoekt per 1 februari 2024 een

stagiair (online) redactie en productie (M/V/X)

Voor 32-36 uur per week. Minimale duur: 4 maanden 

Het betreft een meewerkstage, het is niet mogelijk om een afstudeerstage te faciliteren.  
(Een afstudeeronderzoek is evt. wel mogelijk, in combinatie met meewerken) 

Wie zijn we?

VPRO Medialab is de technologische experimenteerplek van omroep VPRO. Je kent de VPRO wellicht van programma’s als De avondshow met Arjen Lubach, 100 dagen, Tegenlicht, 3voor12 of Zomergasten. Bij het VPRO Medialab verkennen we hoe we als omroep nieuwe platforms en technieken (van AR tot smart speakers, van Whatsapp tot Artificial Intelligence) kunnen inzetten om bijzondere verhalen te vertellen. We zijn een kleine, creatieve redactie die valt onder de afdeling Innovatie en Digitale Media van de VPRO. Lees hier meer over onze projecten: vpro.nl/medialab 

"Tijdens mijn stage heb ik de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Dat was super fijn!"

Safaa, stagiaire in 2019

Wat ga je doen en wat neem je mee?

Je ondersteunt de eindredacteur bij research, (online) communicatie en werkt samen met de producer in de voorbereidingen en uitvoering van verschillende producties. Je werkt mee aan innovatieve mediaprojecten en krijgt inzicht in de omroepwereld. 

Het precieze takenpakket wordt in samenwerking met de opleiding, de student en VPRO Medialab samengesteld. De dagelijkse werkzaamheden bestaan in ieder geval uit: 

 • Je werkt redactioneel mee aan lopende projecten van VPRO Medialab: je draagt bijv. bij aan research, neemt publieksinterviews af, stelt enquêtes op. Hiervoor is het van belang dat je georganiseerd en pro-actief bent. Je kan goed zelfstandig aan de slag en stelt vragen als dingen onduidelijk zijn. 

 • Je werkt mee aan het uitvoeren van de communicatieplannen van VPRO Medialab. Denk daarbij aan:  
  - Meewerken aan de contentkalender van de social mediakanalen VPRO Medialab; 
  - Schrijven en redigeren van teksten voor de website en nieuwsbrief, passend beeld zoeken, maken webpagina’s in het CMS 

  Hiervoor is het van belang dat je helder kunt schrijven en vooruit kunt plannen. Ook helpt het als je het leuk vindt om je te verdiepen in innovatie & media-onderwerpen. Het is een bonus als je goed overweg kunt met beeldbewerking/editing-programma’s als Photoshop of Adobe Premiere.  

 • Je werkt mee aan het produceren en realiseren van diverse mediaproducties en events, zoals testdagen met publiek, hackathons, lezingen. Je zult onder andere: 
  - actief meedenken over vorm en inhoud van de activiteiten;
  - (mede) de uitvoering van de events coördineren of hierbij ondersteunen; 
  - planningen, draaiboeken, etc. maken. 

  Voor deze taken is het fijn als je gestructureerd kunt werken, overzicht aan kunt brengen en aandacht hebt voor detail.  

word jij enthousiast van dit soort projecten?

 • Wat bieden wij? 

  ‘Never a dull moment’ bij VPRO Medialab! Er is veel variatie en we kunnen inspelen op jouw persoonlijke leerbehoefte. De ene dag schrijf je een artikel, de volgende hou je interviews met testpersonen of coördineer je de aankleding van een evenement. 

  We voorzien in een stagevergoeding. De stageplek is in het VPRO-gebouw op het Mediapark in Hilversum. Wil je een indruk krijgen van hoe een werkdag eruit kan zien, bekijk dan hierboven de video van ex-stagiair Marieke.  

  "Het is geen kopieer en koffie-stage. Je wordt gezien als een volwaardig lid van het team. Wat ook een super leuk team trouwens."

  Kara, stagiaire in 2021

  Solliciteren

  Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Eritia De Jonghe, producer VPRO Medialab: e.de.jonghe@vpro.nl 

  Solliciteren gaat via MediaStages, klik hier.