Leuk dat je deel wil nemen aan Maandverbond! Op deze pagina lees je meer over het project en kun je je direct aanmelden voor de testweek die zal plaatsvinden van 12-18 oktober 2020.

wat is maandverbond?

Maandverbond is een innovatief project van VPRO Medialab over de invloed van hormonen op jouw leven. Samen met presentator Lize Korpershoek verkennen we de wondere wereld van hormonen: welke stofjes gieren iedere maand door je lichaam en wat regelen en veroorzaken zij allemaal?

Deze verkenningstocht speelt zich af in de besloten omgeving van Telegram. Daar plaatsen we dagelijks hormonale weerberichten en korte video’s, audioberichten en andere content, die speciaal zijn afgestemd op jouw persoonlijke cyclusdag. Maandverbond doet niet aan taboes en alles dat met jouw cyclus te maken heeft, is bespreekbaar. Gewoon via de chat.

testweek: 12-18 oktober

Tijdens de testweek neem je deel aan de mini-versie van Maandverbond. Je kunt anoniem deelnemen. Het doel van de testweek is om uit te proberen wat jullie vinden van de content, de toon en van Telegram als platform. Dit doen we van maandag 12 t/m zondag 18 oktober. Gedurende deze week zullen we je content sturen, vragen stellen en nodigen we je uit jouw mening te delen. We vinden het leuk als je enthousiast meedoet, maar ook een kritische houding wordt erg gewaardeerd.

 

Aan het eind van de week ontvang je een evaluatieformulier, om je bevindingen in te delen. Per dag kost het deelnemen aan de test je tussen de 5-10 minuten.

benieuwd? doe mee!

Iedereen met een vrouwelijke hormooncyclus is welkom om deel te nemen aan de testwerk (NB. dus ook als je anticonceptie zoals de pil of een spiraal gebruikt). Meld je voor 7 oktober aan via dit formulier of scroll nog even door voor een paar F.A.Q.’s.

We hebben beperkte plek in de testweek. Bij teveel aanmeldingen maken wij een selectie.

geen kippenhok

Vrees niet, je krijgt geen eindeloze stromen notificaties! Maandverbond is geen grote groepschat, maar we maken gebruik van een Telegram-channel met CommentBot. Dit betekent dat je in principe alleen de berichten van Lize ontvangt. Daarnaast kun je actief  kiezen om over een onderwerp door te praten, te liken of te commenten - dit wordt dan een aparte thread. Deelnemers die niet in de thread meepraten ontvangen hier ook geen notificaties van. 

what's in it for me?

Waarom zou je deelnemen aan de testweek? Je bent een van de eersten die met dit vernieuwende format kunt kennismaken en je leert op een leuke en laagdrempelige manier meer over wat hormonen allemaal doen in je lijf.

aanmeldformulier maandverbond

Veelgestelde vragen

 • Wat is Telegram?

  Telegram is net als Whatsapp een chat-app, maar dan met betere beveiliging van berichten. Dit is een van de redenen waarom we voor Telegram hebben gekozen. Als je aan de testweek meedoet, krijg je van ons een link die je automatisch in de Maandverbondgroep plaatst of die je direct naar de App Store leidt. Eenmaal in de groep leggen we je stap voor stap de Telegram-basics uit. De app is beschikbaar voor Android en iPhone, downloaden is gratis.  

 • Hoe bescherm je je privacy?

  Telegram biedt gebruikers de mogelijkheid om lid te worden van een groep, zonder dat jouw gegevens zichtbaar zijn voor de andere leden. We raden je daarom aan om in je instellingen je telefoonnummer en profielfoto alleen weer te geven voor je contacten.

 • Wie financiert dit experiment?

  Dit project is geïnitieerd door VPRO Medialab en wordt gefinancieerd door NPO Innovatie. Wanneer de resultaten van dit experiment goed zijn dan zullen we verder gaan met de ontwikkeling en aanvraag voor de realisatie indienen.

 • Wie maakt Maandverbond?

  Het team van Maandverbond bestaat uit de onderstaande mensen:

  Annelies Termeer - Eindredacteur VPRO Medialab
  Marlijn Aarts - Geestelijk moeder en online specialist
  Eefje Suijkerbuijk - Regisseur
  Lize Korpershoek - Presentator
  Fatima Warsame - Researcher
  Rens Mevissen - Producer
  ??? - Vormgeving
  Emma Hogendorp - Stagiair
   

  Tijdens de testweek lezen zij met de chat mee.

Meer weten?

Wil je meer weten voordat je besluit om je aan te melden, neem dan contact op met eindredacteur Annelies Termeer: a.termeer@vpro.nl.