Zo maak je Magda's Pepre Watra
Bekijk de aflevering bij dit artikel: Ga naar TikTok
Magda had in Suriname warmgerookte barracuda om in de soep te doen, maar dat is in Nederland wat lastig te krijgen. Ik gebruik makreel en spekbokking, net zo lekker en ik ben er voorstander van om lokale vis te gebruiken. Koop vooral wat je lekker vindt.
ingrediënten & benodigdheden
2 uien
3 stengels bleekselderij
1 bol knoflook
1 tl pimentkorrels
1 bos bladselderij
1 tl zwarte peperkorrels
1 gerookte makreel
300 g visafsnijdsels
1 laurierblaadjes
1 liter cassavewater
200 g spekbokking
- Snijd de uien en bleekselderij grof. Kneus de knoflooktenen. Kneus de pimentkorrels. Verhit een scheut zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, bleekselderij en bladselderij met de peperkorrels en pimentkorrels 5 minuten.
- Verwijder de kop, huid en graat van de makreel en doe in de bouillon pan, bewaar de filets voor later.
- Doe de visafsnijdsels in de pan en schenk er zoveel water bij dat alles goed onder staat. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 30 minuten net tegen de kook aan trekken. Schep af en toe het schuim van de bouillon af met een schuimspaan.
- Giet de bouillon door een fijne zeef en gooi wat er achterblijft weg. Doe 1 liter bouillon met het cassavewater en de pepers in de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan.
- Zet het vuur uit en voeg de makreel en spekbokking in grove stukken toe aan de soep. Laat de vis met het deksel op de pan 5 minuten opwarmen.
- Verdeel de soep over soepkommen en doe in elke kom 1 peper. Dan kan de eter zelf kiezen om de peper stuk te maken of heel te houden.
Als er bouillon over is kan je die gewoon invriezen en gebruiken om andere visgerechten lekker op smaak te brengen.
Nodig: Soeppan, schuimspaan, snijplank, mes, vergiet, fijne zeef