In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 24 april

boekentips

  • Het snoephuis van Jennifer Egan (in vertaling van Arjaan van Nimwegen, Thijs van Nimwegen)
  • Pii-Files van Pii Daenen 

in de uitzending

In april lezen we in de Brommer op zee boekenclub Taal zonder mij van Kristien Hemmerechts. Zij was te gast samen met twee lezers uit de boekenclub. Taal zonder mij is een moderne klassieker waarin Hemmerechts na het overlijden van haar man, de Vlaamse dichter Herman de Coninck, onderzocht wie hij werkelijk was. Ze leest zijn boeken opnieuw en graaft in haar geheugen. Er lezen maandelijks zo’n 10.000 mensen mee in de app van de Brommer op zee-boekenclub. 

Ook te gast was Kees van der Sluis. Hij moest als zesjarige jongen Nederland ontvluchten voor de Tweede Wereldoorlog. Tachtig jaar later kan hij er nog steeds moeilijk over praten. Erover tekenen gaat wél: in tien jaar tijd maakt hij maar liefst achthonderd tekeningen. Na het tekenen vond hij de woorden, die samen met de tekeningen het boek Vlucht, De oorlogsherinneringen van een klein jochie vormen.

Schrijver, columnist en theatermaker Elfie Tromp zien we in het schrijfhok. Ze schreef onder andere Underdog en Victorieverdriet, en afgelopen najaar verscheen haar nieuwe roman Pietà, een mozaïekvertelling over een stad onder druk. Lees hier de brief die zij schreef aan haar stad, Rotterdam.

Teus van Sintmaartensdijk gaat op bezoek bij Pieter Geenen. Geenen tekent al 13 jaar lang, zes dagen per week de strip Anton Dingeman in dagblad Trouw, maar onlangs werd bekend dat Anton Dingeman op 30 april stopt! Bekijk hier de reportage.

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: Taal zonder mij van Kristien Hemmerechts. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.