Ontmoet de driejarige Jessie. Haar moeder was al jaren aan de drugs toen ze zwanger raakte van Jessie. Verslaafd geboren, wordt het meisje opgevangen door haar 71-jarige oudtante Cheryl in een buitenstad van Phoenix in de staat Arizona. Ze woont een paar huizen van haar vijfjarige zus, die door andere familieleden is geadopteerd.

Doordat doktoren lange tijd al te royaal zijn geweest met het voorschrijven van opiatenpillen, zijn intussen ruim twee miljoen Amerikanen aan pijnstillende medicatie verslaafd geraakt, waarna zij geregeld overstappen op straatdrugs.

Gedumpt bij familie

Het is een stille epidemie, waarvan de maatschappelijke gevolgen enorm zijn. Jessie is één van 160.000 kinderen van verslaafde ouders die in Arizona door familieleden worden opgevoed; meestal worden de kinderen bij familie gedumpt, waarna de ouders weer voor jaren uit zicht verdwijnen.

Cheryl brengt Jessie naar de zondagsschool

Ondanks haar hoge leeftijd, heeft Cheryl heel haar leven in het teken van de opvoeding van Jessie gesteld. Ze lezen kinderboeken samen en zingen liedjes. Het is voor Cheryl de enige manier om het meisje in de buurt van de rest van haar familie en haar zus te houden. Maar wie de oude Cheryl gebocheld over straat ziet gaan met een kinderwagen, vraagt zich af hoe lang zij dit nog kan volhouden.

* Op verzoek wordt niet Jessie's echte naam gebruikt. De naam is bij de redactie bekend.

meer van Bureau Buitenland