Maandag 17 juni:

Van guerrillastrijder tot natuurbeschermer

Ex-strijder Monica heeft haar wapens neergelegd, maar strijdt nog steeds. Nu voor het behoud van het Colombiaanse bos waarin ze met rebellen van de FARC twintig jaar lang woonde en van waaruit ze vocht met het leger. De strijd nu, voor de natuur, doet ze is samenwerking met bioloog Juan Fernando Diaz. Collega Niyireth Koelmans spreekt met hen over deze opmerkelijke transformatie.

 

Hoeveel loyaliteit aan de VS is verstandig, nu in de Golf nieuw oorlogsgetrommel klinkt?

De Verenigde Staten komen met bewijsmateriaal dat Iran achter aanslagen op olietankers zit. Maar het land kampt na de Irak-oorlog ook met een groot geloofwaardigheidsprobleem als het gaat om dit soort bewijsmateriaal. En Iran, wat mogelijk daadwerkelijk met aanslagen de tanden laat zien in de Golf, dreigt eind van deze maand het nucleair akkoord te breken. Er klinkt van verschillende kanten de roep om actie. Wat is voor landen in Europa, als traditionele bondgenoten van de VS, wijsheid nu er kans op escalatie dreigt? Een discussie met Robert van de Roer en Carolien Roelants.

Presentatie: Eric Arends

elke werkdag, 19.00 uur, NPO Radio 1

over Bureau Buitenland

Internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 19.30 uur op NPO Radio 1. Presentatie: Chris Kijne, Eric Arends en Nadia Moussaid.

Lees verder →

advertentie