In aanloop naar de Russische verkiezingen bent u van harte welkom in onze eigen datsja! De open haard brandt en de wodka staat koud. ‘De datsja’ is onze vierdelige serie op NPO Radio 1, vooruitlopend op de herverkiezing van Vladimir Poetin 18 maart aanstaande. En u kunt er zélf bij zijn om met eigen oren te horen wat u over Rusland moet weten...

Als Poetin wordt herkozen als president van Rusland - en wie twijfelt daar eigenlijk nog aan? - begint hij aan zijn laatste termijn. Hoog tijd om in een aangename en landelijke setting vrijuit te praten over belangrijke thema’s als het Russische buitenlandbeleid, staat er al iemand klaar als opvolger van Poetin en wat motiveert de groep jongeren die zich politiek roert?

Ondanks sancties groeit de economie, maar dat betekent niet dat iedereen daarvan profiteert. Daarom zeker ook aandacht voor de gewone Rus, Ivan met de bontmuts, die voorbij de stadsgrenzen van Moskou of Sint-Petersburg woont.

Vanaf 1 maart ontvangt Bureau Buitenland in zijn datsja een keur aan gasten zoals onder andere: Kremlinkenner Hubert Smeets, voormalig topdiplomaat Adriaan Jacobovits de Szeged, oud-Ruslandcorrespondent Arnout Brouwers en Ruslandkenner Nina Targan Mouravi.

VPRO Bureau Buitenland, NPO Radio 1 19.00-19.30 uur

meer van Bureau Buitenland