In aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei maakt Bureau Buitenland samen met Dit is de Dag 'Café Europa'! Publiek is van harte welkom in het café en mag ook live in de uitzending vragen stellen.

Op 20 mei, 21 en 22 mei ontvangen presentatoren Chris Kijne en Tijs van den Brink Europese kopstukken in het Utrechtse café 'Camping Ganspoort' van 18.30 tot 19.30 uur.

Op maandag 20 mei Arnout Hoekstra (SP) en Paul Tang (PvdA) kruisen de degens over de economie en de arbeidsmarkt. Hoe kunnen de lidstaten het best omgaan met de stroom van arbeidsmigranten? Is het bijvoorbeeld wel zo wenselijk om Polen hier de banen te laten uitvoeren? 

Bas Eickhout (GroenLinks), Esther de Lange (CDA) en Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) debatteren op dinsdag 21 mei over klimaat en landbouw. Wat moeten we denken van de oproep van minister Hoekstra om de Europese landbouwsubsidies voor Nederland af te bouwen? En hoe kan Europa de uitstoot van broeikasgassen beperken, als er nog geen afspraken zijn over vliegverkeer?

Op 22 mei, de vooravond van de verkiezingen, ontvangen de presentatoren in 'Café Europa' bijzondere gasten om je optimaal voor te bereiden voor het stemhokje.

 

meer Bureau Buitenland