VPRO Bureau Buitenland, elke werkdag van 20.00 tot 20.30 op NPO Radio 1. Nieuws, reportages en verdieping uit het buitenland.

In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u de meest spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

maandag 1 mei

Gesmokkeld manuscript uit Noord-Korea

Een gesmokkeld manuscript uit het meest gesloten land ter wereld. Onder het pseudoniem Bandi schreef een Noord-Koreaanse dissident verboden verhalen over het leven van gewone mensen in Noord-Korea. Het resultaat is te lezen in zijn boek De Aanklacht: hartverscheurende portretten van leven onder een totalitair regime. Noord-Korea deskundige en NRC-journalist Casper van der Veen las voor ons dit bijzondere boek.

Hier terugluisteren.

 

 

 

 

dinsdag 2 mei

Sounds of Pnom Penh: Gezinsuitje

In de serie 'Sounds of Pnom Penh' laat correspondent Kris Janssens horen hoe de Cambodjaanse hoofdstad klinkt. In deze tweede aflevering: een processie om het leven van Boeddha te herdenken...

Hier terugluisteren.

 

vrijdag 5 mei

De achterkant van Spitsbergen

De verhalen over smeltende ijskappen op Spitsbergen vlogen ons deze week om de oren. De top van het Nederlandse bedrijfsleven - zoals Schiphol, Gasunie en de Rotterdamse Haven - stonden daar oog in oog met de gevolgen van klimaatverandering op de Noordpool. Ja, zeggen ze allemaal: het kabinet moet een klimaatwet invoeren en als bedrijfsleven gaan we klimaatverandering nog serieuzer aanpakken. Maar gaat dat ook gebeuren? Te gast is duurzaam ondernemer en toezichthouder bij MVO Nederland, Talitha Muusse, die mee was op reis naar Spitsbergen.

Hier terugluisteren.