In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

De schaar in Koreaanse lippenstift

Jonge meisjes in Zuid-Korea vechten zich los van het dwingende schoonheidsideaal. Er is via sociale media een revolutie gaande waarbij de meisjes filmen hoe ze hun lange haar afscheren en make-up vernietigen. Op wit papier worden potjes foundation en nagellak achter elkaar leeggegooid. Lippenstift, oogschaduw, kwastjes, sponsjes en alles wat je maar kunt bedenken wordt verknipt. Gaat deze protestbeweging iets veranderen in het land waar plastische chirurgie de norm is? Een reportage van Mirthe van der Drift.

Dammen in de Indus

Er dreigt een stevig conflict over water tussen India en Pakistan. Als antwoord op de dreigende waterschaarste en de Indiase ‘wateragressie’ bouwt de Pakistaanse overheid nu zelf ook mega-dammen in de Indus, de langste rivier van Pakistan. Milieu-activisten waarschuwen voor een ecologische en sociaal-economische ramp als die nieuwe dammen er komen. Een reportage van correspondent Wilma van der Maten.

Dakloze stand-up comedian in San Diego

In de Verenigde Staten zijn ruim een half miljoen mensen dakloos. Het probleem is vooral groot in de staat Californië, waar een kwart van hen te vinden is. Typisch voor de VS zijn ook de tijdelijke daklozen: gewone mensen die een periode in hun auto slapen omdat ze even geen huur kunnen opbrengen. Correspondent Jurriaan van Eerten sprak met de komiek Jason Flaster, een 27-jarige die in zijn auto woont terwijl hij het probeert te maken in de entertainment-industrie in Californië:

Griekenland is gewild

China investeert miljarden in Griekenland en koopt er in hoog tempo havens en bedrijven op. Dat valt de Amerikanen en Europeanen onderhand ook op. Zij willen voorkomen dat het strategisch gelegen land volledig in Chinese handen terecht komt. Journalist Hans Moleman deed hiernaar twee maanden onderzoek in Griekenland en is hierover te gast.

meer van Bureau Buitenland