In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

Voorstelling over Aziatische millennials

Hoe gaat de jonge generatie in Azië om met moderne problemen zoals overbevolking, klimaatverandering of eenzaamheid? Na het succes van De Man door Europa reist theatermaker Lucas de Man nu naar zes Aziatische megasteden. Daar ontmoet hij jonge denkers en doeners, die hem het verhaal vertellen van een generatie die klaar is voor radicale verandering. Een reportage van collega Cindy Huijgen over de voorstelling De Man in Azië.

Syrië na de slag om Idlib

De troepen van Assad en de Russen maken zich op voor de laatste grote slag om de provincie Idlib. Een groot bloedbad in de Syrische oorlog wordt gevreesd en buurland Turkije is beducht voor een nieuwe vluchtelingenstroom. Wie komen er na deze aanval op Idlib als overwinnaars uit de bus en hoe liggen de machtsverhoudingen dan in Syrië? Wij maken de balans op met Marcel Kurpershoek en Leo Kwarten.

Graffitiparadijs Bogotá

Het is een mekka voor graffitikunstenaars: de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Het historische centrum van de stad is een waar openluchtmuseum van moderne straatkunst. Collega Edwin Koopman maakte een rondje langs de beschilderde muren en ontdekte het tragische verhaal achter het graffiti-gedoogbeleid van de Colombiaanse miljoenenstad.

Vechtscheiding van twee wereldeconomieën

Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is deze week in rap tempo geëscaleerd. In een paar dagen tijd zijn de importtarieven tussen de beide landen verdriedubbeld. Nu al wordt naar schatting bijna drie procent van de totale wereldhandel geraakt door het handelsconflict. Tijd om een balans op te maken van de geleden schade. In ons Geobureau te gast: Chinadeskundige Jan van der Putten en hoogleraar Economie Steven Brakman van de Rijksuniversiteit Groningen.

meer van Bureau Buitenland