VPRO Bureau Buitenland, elke werkdag van 19.00 tot 19.30 uur op NPO Radio 1. Nieuws, reportages en verdieping uit het buitenland.

In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u de meest spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

Omstreden inzet antiterrorisme wet Hongarije

In Hongarije werd vorige week een vluchteling veroordeeld tot zeven jaar cel met behulp van een zeer omstreden antiterrorisme wet. En in een eerdere zitting had deze Ahmed H. maar liefst tien jaar gekregen. Zijn daad? Het gooien van stenen en een menigte toespreken met een megafoon aan de grens van Hongarije. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International volgt de zaak op de voet en is zeer kritisch over dit vonnis. In Bureau Buitenland Doutje Lettinga van Amnesty over deze inzet van de Hongaarse antiterrorisme wet.

Colombia worstelt met vluchtelingendrama

Colombia wordt overspoeld door Venezolaanse vluchtelingen. De grenssteden zijn verzadigd en xenofobie neemt toe. De Colombiaanse regering pakt vluchtelingen op en stuurt ze terug naar de grens.Internationale organisaties slaan alarm. Collega Edwin Koopman reisde naar de Colombiaanse grensstad Cúcuta en was getuige van het nieuwste internationale vluchtelingendrama.

Xi's wil is wet

Xi Jinping is unaniem herkozen tot Chinese president tijdens het Nationale Volkscongres dat vandaag sluit. Bovendien kan hij tot in de oneindigheid aan de macht blijven nu het maximale aantal presidentstermijnen is afgeschaft. Wat zijn Xi’s plannen voor de aankomende jaren nu hij zo stevig in het zadel zit?Te gast is China-deskundige Garrie van Pinxteren, zij begint volgende maand aan haar correspondentschap in Beijing voor NRC Handelsblad. (Foto: ANP/Nicolas Asfouri)

Sounds of Tucson: de woestijn

Altijd al willen weten hoe het droge zuiden van de VS aanhoort? Luister naar de Sounds of Tucson, waar correspondent Jurriaan van Eerten zich aan de rand van de woestijn bevond. 

meer van Bureau Buitenland