In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

Gewapend met kleurpotloden tegen seksuele uitbuiting

Hoe maak je portretten van slachtoffertjes van seksuele uitbuiting, zonder dat zij herkenbaar in beeld komen? Fotograaf Marieke van der Veldenvertrok naar Thailand, gewapend met camera, kleurpotloden en papier om deze opdracht op een bijzondere manier uit te voeren. In de studio vertelt Van der Velden over het resultaat dat nu te zien is in de expositie 'This is Me' in het Humanity House in Den Haag

Hoogoplopende spanning Rusland - Oekraïne

De Veiligheidsraad komt onverhoeds in spoedzitting bijeen na de inbeslagname van drie Oekraïense marineschepen door Rusland. Het parlement van Oekraïne beslist in reactie hierop over de maatregel van president Porosjenko, die het leger de komende maanden in de hoogste staat van paraatheid brengt. Rusland stelt dat Oekraïne nodeloos provoceert. Te gast correspondent Tom Vennink vanuit de havenstad Marioepol en Oekraïne-kenner Michiel Driebergen.

Doorbreekt deze generatie het Palestijns-Israëlische conflict?

Is de cirkel van geweld te doorbreken? Bestaat er een kans tot dialoog? Met die vragen ging de Nederlands-Joodse journalist Natascha van Weezel (32) naar Israël en Palestina. In de vierdelige serie: Natascha's beloofde land bevraagt Van Weezel haar generatiegenoten aan weerszijden van het Palestijns-Israëlische conflict. Zet de verharding door of groeit er hoop met de opkomst van een jonge generatie? Antwoord op al die vragen en een verslag van haar reis in Bureau Buitenland.

Kolen in Polen zijn niet weg te denken

Gastland van de klimaattop in Polen is zelf ook niet echt een schoolvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid. De stad Katowice in de provincie Silezië, waar de top wordt gehouden, wordt omringd door ouderwetse kolenmijnen. De zware industrie, het verkeer, maar vooral de ouderwetse kolenkachels zorgen voor dagelijkse smog...Hoe denken de inwoners van Katowice zelf eigenlijk over het klimaat? Oost-Europa verslaggever Michiel Driebergen ging kijken in een kolenmijn.

meer van Bureau Buitenland