In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

Wat doet oppositie in Venezuela

De Venezolaanse oppositie heeft nog niets van zich laten horen, nadat stemmers massaal gehoor gaven aan de oproep om niet naar de stembus te gaan. Die thuisblijvers zitten nu met een president die ze niet willen. Collega Edwin Koopman belde met een van de belangrijkste leiders Antonio Ledezma, om erachter te komen wat ze nu eigenlijk van plan zijn.

The fourth Estate

Een spannend portret van The New York Times tijdens het eerste jaar van Trumps presidentschap. Emmy-winnares Liz Garbus neemt in haar vierdelige documentaireserie de kijker mee achter de schermen van deze grote Amerikaanse krant. Zij laat zien hoe journalisten, ondanks de harde aanvallen, op verhalen blijven jagen zoals de connecties tussen het campagneteam van Trump en Rusland. Nieuwsuur-presentator en voormalig VS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal bekeek alvast de documentairereeks.

President Ortega: 'Nicaragua is van ons en wij blijven'

President Ortega en zijn vrouw, die vicepresident is, denken er niet aan om op te stappen. 'Nicaragua is van ons en wij zullen hier blijven.' Honderdduizenden Nicaraguanen zijn opnieuw de straat opgegaan om het aftreden van president Ortega te eisen, wat is uitgelopen op een harde clash met de politie. Te gast Nicaragua-deskundige en onderzoeker aan de UvA, Julienne Weegels.

Slaagt strijd tegen zorgmaffia Oekraïne?

Corrupte bestuurders sluizen veel geld weg in Oekraïne, ook in de zorg. Maar minister Ulana Suprun van gezondheidszorg grijpt in: het hele betalingssysteem van artsen gaat op de schop. Daarmee lijkt de zorg ijkpunt geworden of alle hervormingen in Oekraïne kans van slagen hebben. Maar de corruptie is hardnekkig, ontdekt correspondent Michiel Driebergen. Een reportage.

meer van Bureau Buitenland