In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

'Alsof Armeniƫ het WK heeft gewonnen'

Stakers legden de hoofdstad van Armenië plat. Aanhangers van de oppositie protesteren tegen de weigering van het parlement om hun leider, Nikol Pasjinian, tot premier te benoemen. Oost-Europadeskundige Marina Ohanjanyan van Foundation Max van der Stoel is net terug uit het land en schuift aan.

Is de Irandeal nog te redden?

Op Israël na wil bijna iedereen dat de VS zich aan het nucleaire akkoord met Iran houdt. Maar president Trump zelf noemt de deal krankzinnig en belachelijk. Hij dreigt opnieuw dat de VS zich eruit terugtrekken en wil bovendien nieuwe sancties tegen Iran invoeren. Wat zijn daarvan de gevolgen en kan de EU nog iets doen om het akkoord te redden? Kernwapenexpert Sico van der Meer verbonden aan Instituut Clingendael en Irandeskundige Peyman Jafari lichten toe.

Gevangen op de dag van de persvrijheid

De Egyptische fotojournalist Mahmoud Abu Zeid (29) zit al vier en een half jaar onder hele beroerde omstandigheden vast. Hij loopt kans de doodstraf te krijgen. Zijn vergrijp? Het maken van foto’s tijdens een demonstratie. Verslaggever Ida Alberstboer spreekt op de Dag van de Persvrijheid met de advocaat van Abu Zeid die even in Nederland is.

Vluchtelingen in Oeganda: de boerin, de buurvrouw en de baby

Oeganda wordt internationaal bejubeld om zijn open-grenzenbeleid voor vluchtelingen. In korte tijd ving het land meer dan een miljoen Zuid-Soedanezen op die tussen de lokale bevolking wonen. Terwijl de oorlog in Zuid-Soedan voortduurt, krijgen die speciale vluchtelingennederzettingen een permanent karakter. Afrika-correspondent Saskia Houttuin doet verslag.

meer van Bureau Buitenland