In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.

Alles of niets voor de Maleisische premier

Op 92-jarige leeftijd doet de leermeester van de huidige Maleisische premier Najib Razak een poging om zijn voormalige protegé van de troon te stoten. Als dat hem lukt, kan Najib vervolgd worden in een groot corruptieschandaal. Kris Ruijgrok, onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, blikt vooruit op de gang naar de Maleisische stembus.

De Mekong-delta: de volgende watersnoodramp?

Wonen aan de langste rivier van Zuidoost-Azië is gevaarlijk. Hele dorpen verdwijnen in het water en vissen sterven uit door illegale zandwinning en nieuwe waterkrachtcentrales. Alles bij elkaar leven 70 miljoen mensen van de Mekongrivier, die door vijf verschillende landen stroomt. Hoe lang houden zij de bedreigingen nog vol? Een reportage van Zuidoost-Aziëcorrespondent Kris Janssens.

Rock tegen Venezolaanse repressie

Venezuela glijdt steeds verder af naar een totalitaire staat. Reden vooractie, dacht een groep rockartiesten. Ze brachten het album ‘Rock tegen dedictatuur’ uit. Collega Edwin Koopman laat de protestrockhoren.

Heiko Maas: Duitse diplomatie zonder buitenlandervaring

Onze Oosterburen hebben op het wereldtoneel een nieuw gezicht: de sociaal-democraat Heiko Maas. De nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft nauwelijks buitenlandervaring, maar heeft het meteen druk door de moeilijke relatie met Rusland, migrantendeals, Europese hervormingen en oplopende spanningen in het Midden-Oosten. René Cuperus, gastonderzoeker bij het Duitsland Instituut, schets een profiel van de kersverse minister.

meer van Bureau Buitenland