over deze podcast

In Duitsland gaat de grap rond van een kind dat aan z’n ouders vraagt: 'Hè, kunnen mannen dan ook Bondskanselier zijn?' Een hele generatie Duitsers groeide met Merkel op, sommigen maakten zelfs nooit een andere Bondskanselier mee.

In deze podcast spreken presentator Sophie Derkzen en verslaggever Edwin Koopman met jonge Duitsers en een reeks aan Duitsland-kenners. Bij Weissbier en Flammkuchen verhapstukken ze Merkels politieke erfenis. Welke kant heeft Merkel het land opgestuurd, welke vragen bleven onder haar onbeantwoord? En wat betekent dat voor ons, in Nederland? 

nu te beluisteren

over de makers

Sophie Derkzen is presentator van VPRO's Bureau Buitenland. Op haar achttiende werd ze kamermeisje in een Beiers kasteelhotel. Sindsdien heeft ze een bovenmatige belangstelling voor Duitsland, en voor Merkel in het bijzonder. Ze werkte onder meer op de Nederlandse ambassade in Berlijn en als gastredacteur bij het Duitse weekblad Die Zeit. In Generatie Merkel reist ze met VPRO-redacteur en radiomaker Edwin Koopman door Duitsland.

Lees een interview met Sophie Derkzen op vprogids.nl

colofon

Generatie Merkel is een podcast gemaakt door VPRO’s Bureau Buitenland voor NPO Radio 1. 

Presentatie en redactie: Sophie Derkzen
Verslaggeving en techniek: Edwin Koopman
Eindredactie: Herman Schulte Nordholt
Productie: Astrid Nauta
Met dank aan: Maarten Dallinga, Alfred Koster, Atze de Vrieze