Bureau Buitenland Zomer Express (15)

Jeroen Wollaars

De Duitse bondskanselier Angela Merkel kreeg het in het afgelopen jaar flink voor haar kiezen. Door de stroeve onderhandelingen om een regeringscoalitie te vormen en vervolgens een kabinetscrisis door ruzie met zusterpartij CSU over vluchtelingen.

Daarnaast worstelt ze nog steeds met het nieuwe Europese politieke speelveld door de aanstaande Brexit en de opkomst van populistische regeringen in EU-landen die Brussel wantrouwen. Over die kopzorgen van Merkel spreken we vanavond in de Bureau Buitenland Zomer Express met Jeroen Wollaars. De nieuwe presentator van Nieuwsuur blikt terug op zijn NOS-correspondentschap in Berlijn.

over Jeroen Wollaars

Jeroen Wollaars (40) was drieënhalf jaar correspondent voor de NOS in Duitsland. Een correspondentschap dat vooral getekend werd door de Vluchtelingencrisis van 2015, toen meer dan een miljoen vluchtelingen in het land aankwamen.

In 2007 deed hij mee aan een uitwisselingsprogramma met de Duitse zender WRD, hij werkte toen nog bij de Amsterdamse zender AT5. Daarna begon hij op de redactie van het NOS journaal en werd in januari 2015 correspondent in Duitsland.

Per 1 september begint hij als presentator van Nieuwsuur.

meer van Bureau Buitenland