Bureau Buitenland Zomer Express (20)

Ilvy Njiokiktjien

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien wil krachtige mensen tonen en de ernst van hun situatie laten zien, maar bovenal hun verhalen vertellen. Gewapend met een camera reist de eerste vrouwelijke winnaar van de Zilveren Camera de hele wereld rond.

Zo komt ze al jaren in Zuid-Afrika, gefascineerd door de energieke 'born free'-generatie, en is ze net terug uit Zuid-Soedan, waar ze voor Unicef de hongersnood heeft vastgelegd. Over de verhalen achter haar foto's is zij vanavond te gast in de Zomer Express.

http://picasion.com/

over Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien (33) volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht en werkte daarna voor ANP en Sp!ts. In 2007 reisde zij voor het eerst naar Zuid-Afrika, waar ze daarna verschillende keren terugkeerde voor haar werk als fotograaf.

Sinds 2017 is zij aangesloten bij het internationale fotoagentschap VII Photo Agency. Als fotograaf is Njiokiktjien meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo won zij de Canon Prijs voor jong talent in 2007 en werd zij als eerst benoemd tot Fotograaf des Vaderlands in 2013.

In januari 2014 won zij als eerste vrouw een Zilveren Camera, voor een foto die zij maakte tijdens de begrafenis van Nelson Mandela.

meer van Bureau Buitenland