Bureau Buitenland Zomer Express (21)

Paul Spies

Een vlotte manager met een ongegeneerde directheid. In Berlijn hebben ze inmiddels van hun Nederlandse museumdirecteur leren houden.

De rasechte Amsterdammer Paul Spies moet de vijf stadsmusea die Berlijn telt op de kaart krijgen. Met onvermoeibare energie en een eigenzinnige visie wil hij het aantal museumbezoekers in de Duitse hoofdstad naar ongekende hoogte brengen. De voormalige directeur van het Amsterdam Museum wordt sinds zijn aanstelling twee jaar geleden met grote aandacht gevolgd door onze oosterburen, waar cultuur allesbehalve een bijzaak is.

over Paul Spies

De 58-jarige Paul Spies werd geboren in Amsterdam. Hier studeerde hij ook Kunstgeschiedenis en Klassieke Archeologie. Na zijn zijn studie richtte hij het adviesbureau D' ARTS op. Hier bleef hij werken tot aan zijn benoeming in 2009 als directeur van het Amsterdams Historisch Museum. Onder zijn leiding verdubbelde de bezoekersaantallen. Tegenwoordig woont hij samen met zijn partner en twee kinderen in Berlijn, waar hij tot 2023 directeur is van een stichting die vijf musea beheert.

meer van Bureau Buitenland