Bureau Buitenland Zomer Express (24)

Marjolein van de Water

Waar in Colombia de nieuwe president Duque het vredesakkoord met de FARC op de helling heeft gezet, wordt buurland Brazilië geteisterd door geweld. Vorig jaar werd een recordaantal van 63.880 Brazilianen vermoord.

Veiligheid is dan ook een van de belangrijkste thema’s bij de aanstaande presidentsverkiezingen van oktober. De socialistische oud-president Lula gaat voorop in de peilingen, maar hij zit gevangen en mag  waarschijnlijk niet eens meedoen, waardoor de uitslag niet te voorspellen is.

Correspondent Marjolein van de Water bestiert sinds zes jaar vanuit Brazilië de Latijns-Amerikaanse regio voor onder meer de Volkskrant en vertelt over de spannende tijden in zowel Brazilië als Colombia.

over Marjolein van de Water

Marjolein van de Water is antropoloog en journalist, en werkt sinds 2012 als correspondent in Latijns-Amerika. Na vijf jaar in Rio de Janeiro te hebben gewoond, is ze ruim een jaar geleden naar São Paulo verhuisd. Van daaruit reist ze het hele continent over om verslag te doen van actuele ontwikkelingen.

Marjolein is de vaste correspondent van de Volkskrant, maar werkt ook regelmatig voor andere media. Ze is daarnaast bezig met een documentaire over oud-strijders van de FARC.

meer van Bureau Buitenland