Bureau Buitenland Zomer Express (26)

Catherine de Vries

EU-sceptici heb je in vele soorten en maten. Daar kwam hoogleraar Politiek Gedrag in Europa Catherine de Vries in Groot-Brittanniƫ achter waar ze werkte tijdens de Brexit.

Via haar Spaanse echtgenoot en haar internationale netwerk leerde De Vries anders kijken naar de Europese Unie. Onder meer door die Brexit besloot ze terug te keren naar Nederland waar ze nu werkt aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is vanavond te gast in de Bureau Buitenland Zomer Express.

over Catherine de Vries

Catherine de Vries (39) is sinds begin dit jaar professor Politiek Gedrag in Europa aan de afdeling Politicologie en Bestuurskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tevens is ze verbonden aan de Universiteit van Oxford en Essex. De Vries heeft gepubliceerd over de eurocrisis, de opkomst van eurosceptici en de politieke gevolgen van migratie en politieke corruptie.

In februari van dit jaar kwam haar boek uit: Euroscepticism and the Future of European Integration. Hierin beschrijft ze hoe nationale instellingen en politiek beleid essentieel zijn in de manier waarop mensen de EU evalueren. Daarnaast betoogt ze dat er verschillende types eurosceptici bestaan.

Naast het Verenigd Koninkrijk werkte De Vries in Duitsland, Italië, Noorwegen, Zwitserland en de Verenigde Staten. Rondom het Brexit-referendum adviseerde ze de Britse overheid over referenda en verkiezingen. Na haar verblijf in het Verenigd Koninkrijk is ze sinds begin dit jaar weer werkzaam in Nederland.

meer van Bureau Buitenland