Bureau Buitenland

o.a. ANC is 100 jar oud geworden, De Kerk van het Kopiemisme

Bureau Buitenland

o.a. ANC is 100 jar oud geworden, De Kerk van het Kopiemisme

19.05  ANC is jarig. Het wordt zondag 100 jaar oud. Deze Zuid-Afrikaanse partij kan niet losgezien worden van de strijd tegen de apartheid. Vanuit Zuid-Afrika hebben we correspondente Elles van Gelder aan de lijn die voor ons de festiviteiten volgt. In de studio gaan we met Ineke van Kessel, die als onderzoekster verbonden is aan het Afrika Studie Centrum, dieper op de rol van de ANC in Zuid-Afrika en de toekomst van de partij.
19.19 In Bellen met de wereld spreken we de advocaat van de familie van de in 1993 vermoorde Stephen Lawrence. De daders van deze racistische moord in Groot-Brittannië werden deze week eindelijk veroordeeld.
19.25 Met de schrijfster Beri Shalmashi, die een roman schrijft over jonge twintigers in Egypte, praten we over de rol van muziek tijdens de Arabische lente. Ook laten we muziek horen die ze speciaal voor ons heeft uitgezocht.
19.35 De Kerk van het Kopiemisme is officieel erkend in Zweden. In Bellen met de wereld vragen we iemand uit Zweden waarom file-sharen een godsdienst is.
19.40 Qatar is maar een klein land op de kaart, maar houdt een sleutelpositie in de regio. Onder leiding van de Emir Hamad bin Khalifa Al Thani is het land uitgegroeid tot een machtsfactor in de regio. Dankzij verschillende bondgenootschappen, het meest bekeken Arabische televisiezender, Aljazeera, en ambitieuze projecten is Qatar veel meer dan een stip op de wereldkaart. Aan Leo Kwarten, Midden-Oostendeskundige, vragen we wat Qatar wil bereiken?
19.50 In Berichten uit Bloggistan gaan we naar Singapore waar het bestverdienende kabinet ter wereld een flinke salarisverlaging krijgt. Maar de minister-president blijft de best betaalde leider ter wereld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

ANC is 100 jaar oud geworden

vanaf 00:03:34

ANC is jarig. Het wordt zondag 100 jaar oud. Deze Zuid-Afrikaanse partij kan niet losgezien worden van de strijd tegen de apartheid. Vanuit Zuid-Afrika hebben we correspondente Elles van Gelderaan de lijn die voor ons de festiviteiten volgt. In de studio gaan we met Ineke van Kessel, die als onderzoekster verbonden is aan het Afrika Studie Centrum, dieper op de rol van de ANC in Zuid-Afrika en de toekomst van de partij.

Bellen met de wereld: Imran Khan over de Lawrence-zaak in Groot-Brittanië

vanaf 00:19:14

 In Bellen met de wereld spreken we de advocaat van de familie van de in 1993 vermoorde Stephen Lawrence. De daders van deze racistische moord in Groot-Brittannië werden deze week eindelijk veroordeeld.

Arabische Lente en de rol van muziek

vanaf 00:23:44

 Met de schrijfster Beri Shalmashi, die een roman schrijft over jonge twintigers in Egypte, praten we over de rol van muziek tijdens de Arabische lente. Ook laten we muziek horen die ze speciaal voor ons heeft uitgezocht.

De Kerk van het Kopiemisme

vanaf 00:34:16

De Kerk van het Kopiemisme is officieel erkend in Zweden. In Bellen met de wereld vragen we iemand uit Zweden waarom file-sharen een godsdienst is.

De grote ambities van het kleine Qatar

vanaf 00:39:06

Qatar is maar een klein land op de kaart, maar houdt een sleutelpositie in de regio. Onder leiding van de Emir Hamad bin Khalifa Al Thani is het land uitgegroeid tot een machtsfactor in de regio. Dankzij verschillende bondgenootschappen, het meest bekeken Arabische televisiezender, Aljazeera, en ambitieuze projecten is Qatar veel meer dan een stip op de wereldkaart. Aan  Leo Kwarten, Midden-Oostendeskundige, vragen we wat Qatar wil bereiken?

Berichten uit Bloggistan: Salarisverlaging voor ministers in Singapore

vanaf 00:50:08

In Berichten uit Bloggistan gaan we naar Singapore waar het bestverdienende kabinet ter wereld een flinke salarisverlaging krijgt. Maar de minister-president blijft de best betaalde leider ter wereld.

advertentie