Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Duizenden gevangenen in Iran ontlopen mogelijk doodstraf; Verkiezingen in eigenzinnig Tsjechië; De Eikel van 2017

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Duizenden gevangenen in Iran ontlopen mogelijk doodstraf

vanaf 00:01:05

Er komt mogelijk een uitweg voor duizenden gevangenen in Iran, die op dit moment de doodstraf afwachten. De Iraanse regering lijkt het harde anti-drugsbeleid te willen versoepelen. Nu nog is Iran, na China, het land waar de doodstraf het vaakst wordt uitgevoerd. Het gaat jaarlijks om honderden mensen, de meeste vanwege drugszaken. Correspondent Thomas Erdbrink vanuit de Iraanse hoofdstad Teheran.(Foto: Flickr / Babak Farrokhi)

De Eikel van 2017: aflevering 5

vanaf 00:08:24

In Frankrijk vinden ze inmiddels dat het doorslaat, maar Bureau Buitenland blijft, geheel in de sfeer van de #MeToo discussie, op zoek naar de 'Eikel van het Jaar'. Wie was het meest seksistische staatshoofd of de meest vrouwonvriendelijke partijleider van 2017? Er zijn al vier goede kandidaten en vandaag is het de beurt aan de vijfde, genomineerd door journaliste Dore van Duivenbode.

Verkiezingen in eigenzinnig Tsjechië

vanaf 00:14:44

Komende vrijdag zijn er presidentsverkiezingen in Tsjechië. Binnen de Europese Unie vormt Tsjechië samen met Polen, Hongarije en Slowakije een eigenzinnig Centraal-Europees machtsblok. De huidige president, Milos Zeman, stelt zich herkiesbaar voor een tweede termijn en maakt goede kans. Correspondent Laura Postma is te gast over de verkiezingen, de toekomst van Tsjechië en de relatie van het land met de overige lidstaten van de EU. (Foto: EPA / MARTIN DIVISEK)