Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Harde uitspraken immigratiebeleid Duitsland - Deportatiebeleid Israël zorgt voor protest - Opstand in Honduras

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Harde uitspraken immigratiebeleid Duitsland

vanaf 00:00:58

Morgen starten de coalitieonderhandelingen voor 'Groko', de grote coalitie tussen het CDU van Merkel, de zusterpartij CSU en de SDP. En de inleidende beschietingen zijn begonnen, vandaag verklaarden hoge omes, of tantes eigenlijk, van CDU en CSU dat er geen millimeter meer toegegeven gaat worden op het strenge immigratiebeleid, terwijl dat voor SPD-onderhandelaar Martin Schultz een wezenlijk punt is. Hanco Jurgens van het Duitsland instituut blikt vooruit.

Deportatiebeleid Israël zorgt voor protest

vanaf 00:06:43

Israël kent een hard asielbeleid dat nu weer in opspraak is. De regering wil Afrikaanse asielzoekers verplicht uitzetten naar Oeganda of Rwanda, met een vliegticket en 3500 dollar. Afgelopen dagen waren er felle protesten in Tel Aviv. Monique van Hoogstraten, Israël correspondent voor dagblad Trouw, doet verslag.

Opstand in Honduras

vanaf 00:12:47

De oppositie in Honduras slijpt zijn messen voor de beëdiging van president Juan Orlando Hernández komende zaterdag. Eind november werd Hernández herkozen, maar niet zonder grootschalige fraude, althans dat zegt de oppositie. Protesten worden hard neergeslagen door politie en leger in een land waar drugsbendes meer macht hebben dan politici. Precies daarover gaat de film Olancho die morgen wordt vertoond op het Internationaal Filmfestival in Rotterdam. We praten erover met Honduraskenner Marlies Stappers van Impunity Watch.

advertentie