Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Opvolgster Merkel - Run, hide, fightcursus - Geobureau: Iran-Israël

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Komt de opvolgster van Angela Merkel eraan?

vanaf 00:00:50

Vandaag droeg Angela Merkel een nieuwe partijsecretaris voor haar partij het CDU voor. Probeert ze daarmee ook haar opvolging te regelen. Het gaat om Annegret Kramp-Karrenbauer, afgekort AKK nu minister-president van Saarland. Wie is deze vrouw, die ook wel 'mini-merkel' wordt genoemd? We vragen het Anthonya Visser, hoogleraar Duitse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Leiden.(foto: EPA/CLEMENS BILAN)

Reportage: run, hide, fight

vanaf 00:08:18

De zeventien doden van de schietpartij in Florida zijn er veel te veel, maar helaas niet uitzonderlijk. ‘Mass shootings’ komen in de VS zo vaak voor,dat daar omheen een hele industrie van veiligheidstrainingen is ontstaan. Wat kun je het beste doen als iemand schietend en met de intentie om te doden jouw school of werkplek binnendringt? Correspondent Jurriaan van Eerten gaat in Denver mee op de veiligheidscursus ‘Run, hide, fight’.

Risico rechtstreekse confrontatie Israël-Iran

vanaf 00:11:52

Op de veiligheidsconferentie in München dit weekeinde haalde Netanyahu fel uit naar Iran. De spanningen lopen op sinds Israël een, vermoedelijk Iraanse, drone neerschoot en vervolgens een Israëlische F16 boven Syrië werd neergehaald. Kan de Iraanse aanwezigheid aan de grens bij de Golan tot grotere ongelukken leiden? We praten erover in onze geopolitieke rubriek met: arabist Leo Kwarten, arabist en Midden-Oostendeskundige en met Ronny Naftaniel oud-directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël.(foto: ANP/Hassan Jarrah)