Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Front National krijgt een nieuw jasje; Fidan Ekiz bezoekt Libanon; De overlevers van seksueel geweld

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Front National krijgt nieuw jasje

vanaf 00:00:53

De populariteit van Marine Le Pen en van haar Front National keldert. De partij wordt nog steeds afgestraft door de kiezer, sinds het verlies tijdens de presidentsverkiezingen van vorig jaar. Le Pen hoopt hierin verandering te brengen door onder meer de partijnaam te veranderen. Zij zal daarom een nieuwe naam presenteren tijdens het partijcongres dit weekend in Lille. Verandert alleen de naam van de partij of ook de koers? Daarover correspondent Stefan de Vries en Front National-lid Patricia Chagnon.(ETIENNE LAURENT / EPA)

Reportage: de overlevers van seksueel geweld

vanaf 00:09:12

Ze noemen zichzelf geen "slachtoffers" maar “overlevers” van seksueel geweld: de vrouwen van Stichting Mukwege. Begonnen in Congo, zetten tientallen vrouwen uit inmiddels veertien landen een wereldwijde beweging op. Zij strijden tegen het fenomeen van verkrachting als oorlogswapen. Medische en psychologische hulp, juridische bijstand, financiering en het doorbreken van de stilte werken volgens hen alleen als het op internationale schaal gebeurt. Op Internationale Vrouwendag een reportage van Edwin Koopman over deze zeer gemotiveerde overlevers.(Foto: Platon, for Panzi Foundation USA and The People’s Portfolio)

Fidan Ekiz bezoekt Libanon

vanaf 00:15:33

De oorlog in Syrië gaat het achtste jaar in. Ruim tien miljoen Syriërs zijn op de vlucht en een groot deel wordt opgevangen in de regio. Het relatief kleine buurland Libanon telt anderhalf miljoen vluchtelingen, dat is een kwart van de totale bevolking. Journalist Fidan Ekiz bezocht voor WarChild onderwijsprojecten aan vluchtelingkinderen.(Foto: Andy Hall - Back to the Future project)

advertentie