Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Komt Barr alsnog in de problemen? - Britse Conservatieven vrezen lokale verkiezingen - Tibetaanse nomaden in China

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Komt Barr in de problemen door Bob?

vanaf 00:00:48

Speciaal aanklager Robert Mueller kon zich niet vinden in de samenvatting die de Amerikaanse minister William Barr heeft verspreid van zijn Ruslandonderzoek. In een brief liet hij de minister weten dat de vier pagina’s "niet volledig de context” van zijn conclusies vatten. Minister Barr moest zich woensdag verantwoorden tegenover een Senaatscommissie. Correspondent Bas Blokker duidt de hoorzitting.

Trotse Tibetaanse nomaden in China

vanaf 00:08:17

Niet alleen in Tibet wonen Tibetanen. Het Tibetaanse volk struint ook door de bergen in Centraal China. De Chinese regering wil graag dat die Tibetaanse nomaden verhuizen naar de stad, om zo de natuur te sparen en de lokale economie een zetje te geven. Daar zijn de rondtrekkende Tibetanen het niet zo mee eens. Een boeddhistische monnik kwam met een lumineus idee om gewoon fijn met hun jaks in de bergen kunnen blijven. Een reportage van onze China-correspondent Eefje Rammeloo.

Britse Conservatieven vrezen lokale verkiezingen

vanaf 00:17:39

Bij de lokale verkiezingen krijgen de Britten morgen voor het eerst sinds de maandenlange chaos rondom de Brexit een kans om van zich te laten horen. Lukt het de Conservatieve Partij van premier Theresa May om het zetelverlies beperkt te houden of komt er weer een nagel aan May’s doodskist?Te gast over het lot van de Tories is Hieke Jippes, voormalig correspondent in het Verenigd Koninkrijk.