Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

VS maakt ruzie met Pakistan ; Vietnamese protestzangeres ; Poetins patriottische paplepel

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

VS maakt ruzie met Pakistan

vanaf 00:00:57

Het nieuwe jaar is nog maar amper goed begonnen of Donald Trump slaat alweer wild om zich heen. Daarbij bleef in ieder geval één slachtoffer vrijwel onopgemerkt: Pakistan. De Amerikaanse president wil een hulppakket van maximaal 1,3 miljard dollar bevriezen omdat het land te weinig doet tegen terrorisme. Pookt de tweetende Trump een volgende brandhaard op, of heeft hij ten aanzien van Pakistan niet gewoon groot gelijk? Te gast journalist en Pakistan-deskundige Suzanna Koster.

Vietnamese protestzangeres

vanaf 00:09:29

De Vietnamese zangeres Mai Khoi zingt over het oneerlijke lot van gevangenen in heropvoedkampen in haar land. Eerder wilde zij zich kandidaat stellen voor de verkiezingen in Vietnam, maar dat werd niet door het communistische regime getolereerd. Nu zingt ze dan maar over de verslechterde mensenrechten in haar land. Onlangs werd ze uit haar huis gezet nadat ze een protestbord had opgehouden tijdens het bezoek van president Trump aan Vietnam. Collega Cindy Huijgen sprak de activiste.

Poetins patriottische paplepel

vanaf 00:13:18

Spannend worden de Russische presidentsverkiezingen van maart waarschijnlijk niet, want de herverkiezing van huidig president Poetin is zo goed als zeker. De meeste Russen zien Poetin nog steeds als de sterke leider van het vaderland. Jongere generaties krijgen deze vaderlandsliefde met de paplepel ingegoten, patriottische jeugdorganisaties schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar modernisering van de economie, zoals Poetin al jaren belooft, blijft uit. Voormalig correspondent Floris Akkerman peilde de stemming in aanloop naar de verkiezingen in Nizjni Novgorod, een oude industriestad in het ruige achterland.

advertentie