Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Chinese Nederlanders op zoek naar hun roots / Kan de ex-profvoetballer Liberia vooruit helpen? / SPD-congres besluit over verder onderhandelen met Merkel

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

SPD-congres besluit over verder onderhandelen met Merkel

vanaf 00:00:52

Komende zondag beslissen de leden van de Duitse sociaal democraten SPD of partijleider Martin Schulz verder mag onderhandelen met het CDU van Angela Merkel over een regeringscoalitie. En dat wordt nog niet zo eenvoudig, want de basis is zeer kritisch over het voorlopige onderhandelingsresultaat en of de SPD na de verkiezingsnederlaag wel opnieuw in de regering moet stappen. Aan de telefoon Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut. (foto: EPA/HERBY SACHS WDR / POOL)

Chinese wortels

vanaf 00:07:21

Waar kom ik vandaan en wat is het verhaal van mijn Chinese voorouders? Chinese Nederlanders stellen zichzelf steeds vaker deze vragen en gaan op zoek naar hun familieverhaal in China. Vooral de jonge generatie is nieuwsgierig naar hun culturele identiteit. Collega Cindy Huijgen spreekt met de in Limburg opgegroeide Wang An Oe die afreisde naar het dorp waar haar Chinese betovergrootvader vandaan kwam.

Kan de ex-profvoetballer Liberia vooruit helpen?

vanaf 00:14:36

George Weah schopt het van legendarische profvoetballer tot president van Liberia. Na dit weekend wordt hij officieel geïnstalleerd als de nieuwe politiek leider van het land. In Liberia vindt zo de eerste vreedzame machtswissel plaats sinds 1944. De uitdagingen voor Weah zijn dan ook groot; niet alleen moet hij de vrede bewaren, ook kampt Liberia met grote economische problemen. We kijken vooruit met oud-GroenLinks senator, Leo Platvoet. Tot deze week woonde hij jarenlang in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia, en was hij nauw betrokken bij de verkiezingen.