Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Royale verkiezingssoap in Thailand - De harde kern van Maduro - ANC poetst - corrupt - imago op

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Royale verkiezingssoap in Thailand

vanaf 00:01:05

De Thaise prinses Ubolratana Rajakanya heeft onverwacht het politieke speelveld betreden als premierskandidaat voor de verkiezingen in maart, de eerste sinds de militaire staatsgreep van 2014. Maar net zo snel als ze het speelveld betrad, zo snel lijkt haar rol weer uitgespeeld. Wat is er toch in Thailand aan de hand? Dat gaan we bespreken met Annelie Langerak, correspondent Zuidoost-Azië voor de Telegraaf.

De harde kern van Maduro

vanaf 00:06:37

De Venezolaanse autocraat Nicolás Maduro ligt onder vuur. Massaal gaan de Venezolanen de straat op om zijn vertrek te eisen. De VS stelde zware sancties in.Maar ondanks de diepe economische en politieke crisis gelooft zo’n kwart van de bevolking nog steeds in de revolutie, met name in de arme wijken. Een van hen is buurtleider Yoel Capriles. Verslaggever Edwin Koopman maakt met hem een wandeling door het bastion van de revolutie.

ANC probeert corrupte imago weg te poetsen

vanaf 00:14:20

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa probeert in aanloop naar de verkiezingen van mei het corrupte imago van het ANC op te poetsen. Gaat het hem lukken om de erfenis van Nelson Mandela te herstellen en op het regeerpluche te blijven zitten? Aanstaande zondag wordt de eerste Nelson Mandela-lezing in de Amsterdamse Stadsschouwburg uitgesproken door de schrijfster Sisonke Msimang. Met Bart Luirink, Zuid-Afrika deskundige, kijken we naar de verkiezingscampagne die nu in volle gang is.

advertentie