Bureau Buitenland

Vluchtelingencrisis in Oceanië; Corruptie in Roemenië

Bureau Buitenland

Vluchtelingencrisis in Oceanië; Corruptie in Roemenië

Vluchtelingencrisis in Oceanië; Corruptie in Roemenië

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hoogleraar levert Turkse medaille in

vanaf 00:00:59

Erik-Jan Zürcher, hoogleraar Turkse Talen en Culturen, geeft een onderscheiding terug die hij ruim 10 jaar geleden van Turkije kreeg. Het gaat om de gouden Medal of High Distinction van de Republiek Turkije. Zürcher kreeg de medaille destijds voor het voorlichten van Turkije over Nederland.

Vluchtelingencrisis in Oceanië

vanaf 00:06:42

Ook Oceanië kampt met een vluchtelingencrisis. Australië laat bootvluchtelingen niet toe, maar laat ze opvangen in detentiecentra op Nauru en Manus. Nu ligt Australië met de buurlanden overhoop over dit omstreden migratiebeleid. Uit wanhoop hebben meerdere vluchtelingen zich de afgelopen weken in brand gestoken. Te gast is Patrick van Berlo, die aan de Universiteit Leiden onderzoek doet naar het Australische migratiebeleid.

Corruptie in Roemenië

vanaf 00:15:37

Waar corrupte lieden in Roemenië een paar jaar geleden nog ongestoord hun gang konden gaan, moeten zij nu vrezen voor de genadeloze kruistocht van één vrouw: Laura Kövesi. Als hoofdaanklager van de anti-corruptieautoriteit DNA deinst zij er niet voor terug ook de machtigste Roemenen aan te pakken. Maar dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen… Aan de vooravond van het Eurovisie Songfestival, waar het anti-corruptielied Moment of Silence wegens wanbetaling door de Roemeense publieke omroep is uitgesloten van deelname, spreekt Bureau Buitenland met publicist en Roemenië-kenner Jan Willem Bos.

advertentie