Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Vluchtelinen in Servië - Crisis bij Labour

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Onrust in Congo

vanaf 00:01:35

De spanningen in het Afrikaanse land zijn naar een nieuw hoogtepunt gestegen. Oppositiebronnen melden dat er tientallen van hun aanhangers zijn gedood door regeringstroepen. Ook vlogen gebouwen in brand. Grote groepen mensen protesteren tegen president Joseph Kabila. Einde van dit jaar eindigt zijn ambtstermijn, maar de 45-jarige Congolese staatshoofd wil zijn mandaat verlengen. Dit tot grote frustratie van de oppositie.In de studio in Antwerpen zit Nadia Nsayi van de Belgische vredesorganisatie Pax Christi.

Het ‘Afghanenpark’ in Belgrado

vanaf 00:09:13

In het centrum van de Servische hoofdstad bivakkeren honderden vluchtelingen die geen kant op kunnen. De lokale bewoners noemen het park bij het busstation, waar grote aantallen zich ophouden, nu zelfs het ‘Afghanenpark’. Deze zomer zijn de aantallen migranten die vanuit Griekenland of Bulgarije noordwaarts langs de Balkanroute reizen, weer aanzienlijk gestegen. Maar omdat Hongarije en ook Kroatië een streng grensbeleid voeren en hekken bouwen, stranden deze mensen nu in Servië. Een reportage van correspondent Mitra Nazar.

Eurobureau: Corbyn en de dreigende scheuring bij Labour

vanaf 00:15:36

Vorig jaar was hij nog dé verrassing van de Labour-verkiezingen. Nu, een bewogen jaar en een Brexit later, is het crisis rondom Jeremy Corbyn. De partij is tot op het bot verdeeld: onder de partijleden is hij succesvol maar onder de partijpolitici is hij een splijtzwam die de partij opbreekt. Toch word hij komende weekend bij de Labour-conferentie naar alle waarschijnlijkheid herkozen. Zorgt zijn herverkiezing voor een afsplitsing binnen Labour?In ons Eurobureau vanavond een gesprek met René Cuperus van de Wiardi Beckman Stichting en verbonden aan de Britse denktank Policy Network.

advertentie