Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Arjan Hehenkamp van Artsen zonder Grenzen - Overleven in Aleppo - Surfen in Noord-Korea

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Overleven in Aleppo

vanaf 00:01:02

President Assad lijkt door middel van alles vernietigende bombardementen en met steun van Rusland bezig om de laatste verzetshaarden in het belegerde Oost-Aleppo uit de weg te ruimen. Daarbij vallen ook heel veel burgerslachtoffers. Honderdduizenden mensen beleven op dit moment de donkerste en bloedigste dagen uit de al meer dan vijf jaar durende burgeroorlog. Totaal omsingeld, zonder voedsel, water of medicijnen proberen ze de dagelijkse luchtaanvallen te overleven. Abdou Bouzerda spreekt met drie verschillende bewoners van het belegerde Aleppo.

Artsen zonder Grenzen onder vuur

vanaf 00:07:03

Dit jaar zijn medische faciliteiten van Artsen zonder Grenzen al 21 keer aangevallen. Vechtende partijen lijken steeds minder ontzag te hebben voor het werk van onafhankelijke medische organisaties. Morgen spreekt de internationaal voorzitter van AzG, Joanne Liu, de VN-Veiligheidsraad toe om deze schendingen opnieuw aan de kaak te stellen. En bij ons is directeur Arjan Hehenkamp te gast om te vertellen wat AzG doet om aanvallen te voorkomen.

Surfen in Noord-Korea

vanaf 00:20:45

Vergeet Bali, vergeet Hawaii of Zuid-Afrika. Dé nieuwe surfbestemming is Noord-Korea. Dat het dictatoriale land meer toeristen wil trekken bleek eerder al uit het organiseren van de marathon van Pyongyang en het openen van een heus ski-ressort. Maar sinds enige tijd bieden een aantal reisorganisaties dus ook surftrips aan naar Noord-Korea. De hagelwitte stranden moet u er zelf maar even bij bedenken. Tessa Hoogvliet spreekt met de organisator van deze surftrips.

advertentie