Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

War on drugs: De lessen van Latijns-Amerika

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Trump breekt eigen partij

vanaf 00:00:57

Vorige week vrijdag kwam deRepublikeinse presidentskandidaat Donald Trump zwaar onder voor door uitgelektevideo’s waarin hij grofgebekt tekeer ging over vrouwen. Sindsdien begonnensteeds meer partijfunctionarissen hun handen van hem af te trekken en ook hetdebat van zondag heeft daar in zoverre niets aan veranderd dat gisteren ook debelangrijkste partijfunctionaris, fractieleider Paul Ryan, zei dat hij zijnenergie niet maar aan Trump ging besteden maar aan alle parlementariers die innovember ook herkozen moeten worden. We spreken erover met David Hammelburg vanuit de Verenigde Staten.

Van wie is de couscous

vanaf 00:07:55

Marokko en Algerije zijn niet alleen verwikkeld in een wapenwedloop, ook op cultureel gebied zijn er spanningen. Zeker nu Algerije bij de UNESCO een poging doet om couscous (jawel het gerecht) en ook de raï-muziek tot cultureel erfgoed te maken. In Marokko valt dat helemaal verkeerd. Correspondent Willemijn de Koning maakte een reportage.

Latijns Amerikaanse lessen voor Filipijnse drugsoorlog

vanaf 00:13:07

De Filipijnse President Duterte heeft sinds zijn aantreden de jacht op drugsdealers geopend. Binnen drie maanden staat de teller van het aantal drugsdoden al boven de 3400. Het beleid dat hij inzet doet denken aan dat uit delen van Latijns Amerika, waar de war on drugs ook hoog op de agenda staat. Te gast zijn Jacco Groen, documentairemaker, spendeert veel tijd op de Filipijnen en Wil Pansters, hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en Groningen en gespecialiseerd in Latijns-Amerika.

advertentie