Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

BMDW: Island of Love; Debat:Handelen met Noord-Korea; Cyberoorlog tussen de VS en Rusland?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cyberoorlog tussen de VS en Rusland?

vanaf 00:00:43

Vorige week zei het voormalig hoofd van MI6 dat er een periode aanbreekt die gevaarlijker is dan de Koude Oorlog. Die uitspraak kreeg deze week bijval: De Amerikaanse vicepresident Joe Biden zei dat Amerika Russische hacks niet zomaar zal laten gebeuren. Sterker nog: in dat geval zal Amerika met een cyberaanval op Russische doelen komen. Het Kremlin liet op haar beurt weten dat zij in dat geval een gepast antwoord klaar hebben. Het wordt door een hoge Russische functionaris wel de grootste crisis in de Russisch-Amerikaanse relatie genoemd sinds de Cuba-crisis. Te gast is internetsocioloog van de Universiteit van Amsterdam Albert Benschop.

BMDW: Island of love Cyprus

vanaf 00:11:14

Cyprus is volgens velen het geboorte-eiland van Aphrodite, de godin van de liefde. En dat buit het land goed uit: 8.000 huwelijken worden er jaarlijks gesloten. En 3.000 van die stellen komen uit het Midden-Oosten. En dat aantal groeit. Zij kiezen voor trouwen op “The Island of Love”, vanwege het burgerlijk huwelijk. Collega Stijn Vercammen belde met Hatem, een jongen uit Egypte, die onlangs in Cyprus in het huwelijksbootje stapte.

Debat: Handel met Noord-Korea

vanaf 00:13:49

Handel met Noord-Korea is toegestaan. Maar de vraag is: moet je dat willen, zaken doen met een dictatoriale regime? Want wie wordt er beter van en naar wie gaat het geld? Maar waar handel is, daar zijn de Nederlanders. Zo ook Paul Tjia, ondernemer en adviseur op het gebied van internationaal software ontwikkelen. Hij gaat in debat hoogleraar Korea studies aan de Universiteit van Leiden: Remco Breuker.

advertentie