Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

President Zuid-Korea verder in het nauw - Nieuw vredesakkoord Colombia

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bulgarije kiest voor Moskou

vanaf 00:00:34

Bulgarije kiest voor een uitgesproken pro-Rusland president. De 53-jarige Rumen Radev wint met ruim zestig procent van de stemmen de tweede ronde van depresidentverkiezingen. Centraal-en Oost-Europa-correspondent Jenne Jan Holtland van de Volkskrant is net terug uit Sofia.

President Zuid-Korea verder in het nauw

vanaf 00:04:53

Een miljoen mensen gingen dit weekend de straat op in Zuid-Korea om het vertrek te eisen van Park Geun-hye . Zij lag al onder vuur, nadat bleek dat haar beste vriendin ongeoorloofde invloed uitoefende op het politieke beleid in een Zuid-Koreaanse variant van onze Greet Hofmans-affaire. President Park weigert ondertussen af te treden, terwijl er nog aanvullende schandalen naar buiten zijn gekomen. In Bureau Buitenland Remco Breuker, Korea-specialist aan de Universiteit van Leiden.

Afriek

vanaf 00:10:23

Handel van Afrika naar Europa betreft in de meeste geen volledige eindproducten. Twee studenten Internationale Betrekkingen doen het wel: zij zijn een bedrijf gestart dat kleding in Afrika laat maken en hier verkoopt. En dat zie je niet vaak. Rik Delhaas ging naar de pop-up store van Afriek in Amsterdam.

Vredesovereenkomst Colombia herschreven

vanaf 00:16:05

Veel sneller dan verwacht zijn regering en guerrilla in Colombia een nieuw verdrag overeengekomen om een einde te maken aan 52 jaar gewapend conflict. De vorige versie was door de bevolking weggestemd. Wat is er veranderd en is het voldoende om de tegenstanders nu wel tevreden te stellen? We praten erover met collega en Latijns-Amerika journalist Edwin Koopman.

advertentie