Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

De Graaier van het jaar 2016: Hamad bin Jassim Al Jaber Al Thani; Iran rouwt om 'Kingmaker 'Rafsanjani; Vijsterrebeweging toch niet bij liberale fractie EP

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

5 sterren beweging toch niet bij liberalen EP

vanaf 00:00:11

Vandaag was er het bericht dat de eurosceptische Vijfsterrenbeweging(5MS) van de Italiaanse komiek Beppe Grillo aansluiting zoekt bij de Liberale fractie ALDE in het Europees Parlement. Dat zou wel een heel merkwaardige ‘move’ zijn. Een partij die van de Euro af wil in één fractie met partijen als de VVD en D'66. De flirt duurde maar kort tot vanavond het bericht kwam dat de liberale fractie er nik voor voelt. Vanuit Brussel NRC-correspondent Stéphane Alonso.

Iran rouwt om 'kingmaker' Rafsanjani

vanaf 00:08:05

De dood van oud-president Rafsanjani luidt een nieuw tijdperk in voor Iran. Lange tijd gold deze 82-jarige namelijk als de bemiddelaar tussen de conservatieve haviken en pragmatici van het regime in Teheran. Met zijn zakenimperium en invloedrijke netwerk, wist hij altijd de juiste deals te sluiten om politieke escalatie te voorkomen.Grote vraag is wat het verdwijnen van deze belangrijke spelmaker in deze onzekere tijden voor Iran gaat betekenen? Te gast:Iran-deskundige Marc Botenga.

Sounds of Rome: water

vanaf 00:16:20

De tweede aflevering van onze serie: Sounds of Rome. Waarin correspondent Angelo van Schaik ons laat horen, hoe de hoofdstad van Italië klinkt. Deze keer t water in de stad…

De Graaier van het jaar 2016: Leo Kwarten nomineert Hamad bin Jassim Al Jaber Al Thani

vanaf 00:17:53

Het kan u niet zijn ontgaan: Bureau Buitenland stond vorige week in het teken van de verkiezingen van de Graaier van het Jaar 2016. Genomineerd werden al de presidenten van Argentinië en Oekraïne en de koning van Saoedi- Arabië. Voor onze vierde kandidaat praten we met arabist Leo Kwarten.

advertentie