Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Rechtszaak Duitse neo-nazipartij; Kinderarbeid in Pakistan

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Al-Sisi door rechter teruggefloten

vanaf 00:01:06

Een opmerkelijke rechterlijke uitspraak waarin president al-Sisi wordt teruggefloten. Twee Egyptische eilanden in de Rode Zee mogen niet worden overgedragen aan Saudi-Arabië. Dat heeft de hoogste administratieve rechter in Cairo vandaag besloten. Daarmee lijkt de omstreden deal van president al-Sisi niet door te gaan. Vanuit Cairo correspondent Ruth Vandewalle over deze opmerkelijke vonnis.

Rechtszaak Duitse neo-nazipartij

vanaf 00:09:14

Morgen zou wel eens een historische dag voor Duitsland kunnen worden. Dan spreekt het constitutionele hof in Duitsland zich uit of de neo-nazipartij NPD wel of niet verboden wordt. Als het daadwerkelijk tot een verbod komt, zou het de eerste keer in ruim 60 jaar zijn dat er in Duitsland een politieke partij wordt verboden. In Bureau Buitenland Marja Verburg van het Duitsland Instituut over deze opvallende zaak.

Kinderarbeid in Pakistan

vanaf 00:14:37

De Nederlandse regering trekt de komende jaren tien miljoen Euro uit om wereldwijd het probleem van de kinderarbeid te bestrijden. Minderjarigen horen volgens ons op school. Maar hoe haalbaar zijn deze plannen in een land als Pakistan waar door toenemende armoede 1 op de 3 kinderen nie tnaar school gaat? In totaal 25 miljoen kinderen moeten er werken omdat hun familie anders niet genoeg te eten heeft. Lokale kinderorganisaties zetten daarom alternatieve onderwijsprojecten op voor werkende kinderen, zodat ze voor of na werktijd voor het eerst leren lezen en schrijven. Het compleet uitbannen van kinderarbeid noemen zij onrealistisch.Een reportage van correspondent Wilma van der Maten over de 16-jarige Zubair. Hij werkt en gaat sinds kort voor het eerst in zijn leven naar school.

advertentie