Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

FARC: van guerrillabeweging tot politieke partij – Hoe gaat het met Haïti?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Debacle dreigt voor Trump

vanaf 00:00:53

In Washington breken spannende uren aan omdat Donald Trump's nieuwe zorgwet op het punt staat door het Congres behandeld te worden. Het Witte Huis probeert nog met alle macht om zoveel mogelijk Republikeinen te overtuigen om voor te stemmen. Want zijn eigen partij ligt dwars.De Amerikaanse president zet er alles op in om een alternatieve ziektekostenverzekering door het Congres te loodsen. Want hij wil de door hem gehate Obamacare zo snel mogelijk afschaffen en dit moet ervoor in de plaats komen. Met Amerika- kenner Victor Vlam blikken we vooruit.

Hoe gaat het met Haïti?

vanaf 00:06:27

Sinds deze week heeft Haïti, één van de armste landen ter wereld dat bovendien vaak wordt getroffen door natuurrampen, een nieuw kabinet. De nieuwe regering heeft een zware opgave voor de boeg: naast het bestrijden van armoede en economische malaise is een belangrijke ambitie omde grote ongelijkheid in het land te overbruggen. Bij ons te gast is Yvonne Helle, hoofd van VN-ontwikkelingsprogramma UNDP in Haïti.

FARC: van guerrillabeweging tot politieke partij

vanaf 00:15:16

Hoe maak je van een gewapende rebellenclub een politieke partij? Dat is de vraag waar de Marxistisch-Leninistische Revolutionaire Strijdkrachten in Colombia, beter bekend als Farc, voor staat. Het in oktober getekende vredesakkoord met de Colombiaanse regering voorziet in politieke deelname van deze guerrillabeweging. De Farc krijgt daarvoor advies van het Nederlandse Instituut voor Meerpartijen Democratie NIMD, en de man achter dit programma is Jurriaan Regouin.

advertentie