Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Escalatie Noord-Korea - Campagne tegen seksuele intimidatie Pakistan - VS onduidelijk over toekomst Assad

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

VS onduidelijk over toekomst Assad

vanaf 00:00:51

Vandaag komt de G7, de top van de 7 grootste economieën in Italië bijeen. Hoog op de internationale agenda staat Syrië. En daarbij vooral de vraag: wat willen de Verenigde Staten nu, na hun bombardement van afgelopen week?We vragen het aan Rob de Wijk van het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

China vreest verdere escalatie tav Noord-Korea

vanaf 00:07:33

Eind deze week viert Noord-Korea de 105e geboortedag van voormalig leider Kim Il-Sung. Zijn kleinzoon en huidig dictator Kim Jong-Un wil die nationale feestdag mogelijk opluisteren met een nieuwe nucleaire test. President Trump, zeer bezorgd over de nucleaire ambities van Noord-Korea,stuurt extra oorlogsschepen richting het Koreaanse schiereiland. Waaronder het vliegdekschip de ‘Carl Vinson’. Maar of het regime in Pyongyang zich door dit machtsvertoon laat weerhouden van nieuwe kernproeven is zeer de vraag. In Beijing waarschuwen ze intussen voor catastrofale gevolgen van een eventueel Amerikaans ingrijpen ten aanzien van Noord-Korea. Oud-China correspondent Jan van der Putten over de zorgen die in China leven en de kans op escalatie.

Campagne tegen seksuele intimidatie Pakistan

vanaf 00:18:02

Radiopresentator Anila Ansari, van het populaire station Power 99 FM, iseen campagne begonnen om het gedrag van de mannen in Pakistan te veranderen.Ansari is het namelijk zat dat vrouwen voortdurend seksuele opmerkingen naar hun hoofd geslingerd krijgen en worden aangestaard. Of nog erger: dat ze op straat of op de markt betast en beknepen worden. Daarom besloot zij er wat aa nte doen. Een reportage van correspondent Wilma van der Maten.

advertentie