Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Hongarije - De aanloop naar het Turkse referendum: een verscheurd land

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

VS gebruikt 'moeder aller bommen' op Afghanistan

vanaf 00:00:52

Het was een uitspraak die de Amerikaanse president Trump veelvuldig herhaalde tijdens zijn campagne. We are going to bomb the hell out of ISIS. En vanavond laat ie zien dat het niet alleen bij woorden blijft.Het Amerikaanse leger heeft in Afghanistan een ongekend zwaar bombardement uitgevoerd op IS, met een zogenoemde MOAB-bom. Correspondent Guus Valk licht toe vanuit Washington.

Orban op ramkoers met EU

vanaf 00:05:13

Het geduld met de Hongaarse president Viktor Orbán raakt op. Hij is op ramkoers met de Europese Unie en Frans Timmermans dreigt met juridische stappen. Reden voor dit conflict is de kersverse universiteitswet die tot sluiting kan leiden van de European Central University in Boedapest. Europa voert de druk op, maar trekt Hongarije zich iets aan van de aanzwellende kritiek? We vragen het Michiel Luining van het Clingendael Instituut.

De aanloop naar het Turkse referendum. Deel 4: een verscheurd land

vanaf 00:11:40

Het vierde en laatste deel van onze serie over Turkije in aanloop naar het Turkse referendum gaat over het politiek verscheurde land. Onder luid gejuich, en terwijl er duizenden Turkse vlaggen wapperen, laat president Erdogan zich op campagne toejuichen in de grote steden. Op het podium lijkt Erdogan onoverwinnelijk. Maar peilingen laten zien dat winst nog helemaal niet zeker is. Turkije lijkt ernstig verdeeld over de vraag of men zondag ‘ja’ of ‘nee’ moet stemmen. De polarisatie in het land drijft ook hele families uit elkaar. Vanuit Istanbul NRC-correspondent Toon Beemsterboer en journalist en Turkije-specialist Froukje Santing in onze studio.

advertentie