Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Mosul bevrijd maar compleet in puin - presidential podcast - reportage: het laatste oerbos in Polen

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mosul bevrijd maar compleet in puin

vanaf 00:01:11

De Iraakse premier al-Abadi feliciteerde gisteren persoonlijk zijn legertroepen in de stad Mosul. Na een strijd van negen maanden is gisteren ook het westelijk deel van de stad bevrijd dat nog in handen was terreurbeweging Islamistische Staat. Journalist en documentairemaker Laurens Samsom bezocht de stad afgelopen maanden voor het maken van een documentaire, en vertelt over zijn ervaringen. Hoe moet het met de wederopbouw, kunnen de gevluchte burgers wel terug en zijn er genoeg noodvoorzieningen?(AFP PHOTO / FADEL SENNA)

Promo: presidential podcast

vanaf 00:11:17

En hij is er weer! Een nieuwe aflevering van de Presidential Podcast van VPRO en NRC. Chris Kijne in gesprek met correspondent Guus Valk, over onder ander de ontmoeting tussen Trump en Putin afgelopen weekend in Hamburg.

Reportage: het laatste oerbos in Polen

vanaf 00:12:50

In Bielowieza in het uiterste oosten van Europa, vinden we het laatste stuk wilde natuur: een woud dat ooit heel Europa bedekte. Dit heel oude bos is nu nog ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Poolse koningen en Russische tsaren jaagden er op bizons, nu is het een reservaat dat slechts deels toegankelijk is voor publiek. Maar in de omringende bossen wordt flink gekapt. Het argument: een klein kevertje, de letterzetter, dat de bomen opeet. Over hoe schadelijk het insect echt is zijn de experts het niet eens. Onze correspondent Michiel Driebergen bezocht het bos, en maakte een reportage. (AFP PHOTO / WOJTEK RADWANSKI)

advertentie