Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Innovatie hulpverlening aan kansarme kinderen - ‘The Other Side’ in Tirana

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een bericht uit de Centraal-Afrikaanse Republiek

vanaf 00:01:00

De Centraal-Afrikaanse Republiek, al sinds 2012 in burgeroorlog, kwam vorige week in het nieuws toen een medewerker van de verenigde naties de eerste tekenen van genocide meldde. We hebben contact met Wim de Regt, die op dit moment in de hoofdstad Bangui is voor Amnesty Nederland.

‘The Other Side’ in Tirana

vanaf 00:08:05

In de Albanese hoofdstad Tirana wordt nu in het Nationaal Historisch Museum het werk van 12 Nederlandse documentaire fotografen tentoongesteld. Onder de titel ‘The Other Side’ is hun werk bijeengebracht dat is gemaakt in het voormalige Oostblok. Vooral foto’s die fotograaf Piet den Blanken maakte in 1987 in het toen nog hermetisch afgesloten Albanië, staan centraal. Deze foto’s blijken dertig jaar later voor Albanese jongeren van historische en culturele waarde. Een reportage uit Tirana over kunst met een Oranje randje, gemaakt door fotograaf en radiomaker Ad Nuis.

Innovatie hulpverlening aan kansarme kinderen

vanaf 00:16:22

Een kwart van de Libanese bevolking bestaat uit Syrische vluchtelingen. Zij zijn zo arm dat ze geen geld hebben voor basisbehoeften zoals onderwijs. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar moeten werken of voor hun zieke ouders zorgen, waardoor ze niet naar school kunnen. Maar niet alleen de kinderen van Syrische vluchtelingen behoren in Libanon tot de kansarmen. Unicef probeert de kwetsbare groepen toch op school te krijgen door nieuwe manieren van hulpverlening. Daarover te gast Violet Speek, Hoofd Veldoperaties in Libanon voor Unicef.

advertentie