Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Spezialsendung aus Stuutgart - Deel I; Koerdisch referendum

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Spezialsendung aus Stuttgart - Deel I

vanaf 00:00:56

De christendemocratische CDU van bondskanselier Angela Merkel wordt zondag volgens de peilingen voor de vierde keer op rij de grootste partij in de Duitse Bondsdag. Ook al lijken de kaarten geschud, de vraag is hoe goed de anti-immigratiepartij AfD landelijk gaat scoren. Bij de deelstaatverkiezingen vorig jaar beleefde de partij een grote doorbraak, onder meer in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg.Merkels partij werd daar juist opvallend afgestraft. De hele week doet verslaggever Rik Delhaas verslag vanuit Stuttgart, de hoofdstad van deze rijke deelstaat.

Sounds of Nairobi: De gospeltrein

vanaf 00:07:59

In onze serie Sounds of laten onze correspondenten hun stad horen. Eva de Vries woont in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. We reizen vandaag met haar mee op een wel heel bijzondere trein.

Koerdisch referendum

vanaf 00:10:35

De bevolking van Iraaks-Koerdistan stemt volgende week over onafhankelijkheid van hun autonome regio in Noord-Irak. Een historische stap, maar de langgekoesterde wens van de Koerden krijgt geen steun van de internationale gemeenschap of van het centralegezag in Bagdad. Ook is er verdeeldheid onder de Koerden over het leiderschap van Massoud Barzani, president van de Koerdische Autonome Regio. Zal de Koerdische droom dan toch werkelijkheid worden? In de studio blikken we vooruit met Koerden-kenner Michiel Leezenberg van de UvA en basisarts Saya Abdullah, voormalig VN-jongeren vertegenwoordiger en als Iraakse-Koerd zelf stemgerechtigd.

advertentie