Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Stille tocht Londen - Libische migranten - ANC congres

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stille tocht Grenfell Tower

vanaf 00:01:28

Een half jaar na de gruwelijke brand in de Londense Grenfell Tower, die aan 71 mensen het leven kostte, overheerst nog steeds de pijn en wanhoop bij nabestaanden. Veel van de families die dakloos raakten, hebben nog geen nieuwe woning en moeten de kerstdagen doorbrengen in tijdelijke opvang. Correspondent Anne Saenen loopt mee in de stille tocht om de slachtoffers te herdenken. Foto: AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas

'EU medeplichtig aan misbruik migranten Libië

vanaf 00:05:45

Europese overheden steunen actief de Libische autoriteiten en kustwacht, ook al weten zij dat ze hiermee bijdragen aan het martelen, verhandelen, misbruiken en doden van tienduizenden migranten en vluchtelingen in Libië. Dat schrijft Amnesty International in haar nieuwe rapport Libya’sdark web of collusion. Amnesty Nederland directeur Eduard Nazarski wil dat dit beleid wordt gestopt. CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers vindt de beschuldigingen te kort door de bocht.

Toekomst van Zuid-Afrikaanse ANC

vanaf 00:16:19

Op het ANC Congres dat aankomend weekend van start gaat, wordt een nieuwe partijleider gekozen voor de huidige Zuid-Afrikaanse regeringspartij. President Jacob Zuma zal na tien jaar plaats moeten maken voor een opvolger. De uitkomst van deze verkiezing kan de toekomst van het ANC maken, óf breken. We blikken vooruit met Zuid-Afrikadeskundige Bart Luirink, hoofdredacteur van ZAM Magazine. Foto: AFP/Rajesh Jantilal.

advertentie