Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Veiligheidscrisis in Brazilië - Vredesbesprekingen Genève - De ramp rondom het Tsjaadmeer

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De ramp rondom het Tsjaadmeer

vanaf 00:01:53

Experts voorspellen dat het dé ramp van 2017 wordt: in de landen rondom het Tsjaadmeer, een van de grootste en oudste meren van Afrika, voltrekt zich een voedselcrisis van enorme omvang. Meer dan tien miljoen mensen hebben hulp nodig in de gebieden die nu worden getroffen door terreur van Boko Haram, klimaatverandering en extreme armoede. Vandaag vindt in de Noorse hoofdstad Oslo een grote donorconferentie plaats om de aandacht op deze humanitaire crisis te vestigen. Te gast is GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini, zij is net in Tsjaad geweest.

Veiligheidscrisis in Brazilië

vanaf 00:12:18

Het Braziliaanse Rio de Janeiro maakt zich dit weekend op voor de grote festiviteiten van het wereldberoemde jaarlijkse carnaval, maar er zijn nu flinke zorgen over de veiligheid. De deelstaat is bijna failliet en kan nauwelijks nog de lonen voor de politie betalen. In de naburige staat Espirito Santo vielen al meer dan 100 doden door een politiestaking. Tientallen steden hebben carnavalsfestiviteiten om die reden afgeblazen. We spreken over deze veiligheidscrisis met professor Kees Koonings, Brazilië deskundige aan de Universiteit van Utrecht, die net terug is uit het land.

Vredesbesprekingen Genève

vanaf 00:22:41

Journalist Rena Netjes, die nu voor ons programma de vredesbesprekingen in het Zwitserse Genève volgt, doet kort live verslag. Lukt het daar dit keer wel om een politieke oplossing te vinden voor de oorlog in Syrië? Komende maandag is Rena Netjes uitgebreid te gast in Bureau Buitenland om te vertellen over de voortgang rondom de vredesbesprekingen.

advertentie