Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Tunesië; Animisme in Birma

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De wereld volgens IDFA

vanaf 00:05:08

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam besteedt Bureau Buitenland aandacht aan bijzondere films uit het buitenland. Vanavond kijkt de Nederlands-Palestijnse consultant Leila Jaffar met ons mee naar de documentaire The Green Prince van de Israelische filmmaker Nadav Schirman. Deze documentaire gaat over de zoon van een hoge Hamasleider die zijn vader bespioneert voor de Israelische geheime dienst.

Presidentsverkiezingen in Tunesië

vanaf 00:20:04

Komende zondag zijn er presidentsverkiezingen in Tunesië, het land waar de Arabische opstand begon en dat als enige nog hoop op een beetje succes van een ‘lente’ in stand houdt.Een maand geleden waren er parlementsverkiezingen die werden gewonnen door Nidaa Tounes, een nieuwe partij, maar met veel leden uit het verjaagde regime. Probeert de oude kliek machthebbers terug te komen via de stembus? Of wint toch huidig president Moncef Marzouchi? Een reportage uit Tunesië van Rik Delhaas. 

Hulp naar Burundi, deel 2

vanaf 00:38:52

Tweede aflevering van een korte reportage-serie over nut en noodzaak van Nederlandse ontwikkelingssamenwerking in Burundi. Terwijl de Tweede Kamer zich vandaag over de begroting van minister Ploumen buigt, onderzoekt correspondent Egbert Hermsen onze steun aan de landbouw in dit Afrikaanse land.

Animisme in de Birmeense politiek

vanaf 00:45:30

Nats, witte olifanten en numerologie. Een handjevol begrippen die wij in het Westen vaak afdoen als ‘bijgeloof’. Onterecht vindt Paul van der Velde, Hoogleraar Aziatische religies, hindoeïsme en boeddhisme aan de Universiteit Nijmegen en tevens reisleider. Hij doet al tien jaar onderzoek in Birma naar de verwevenheid van boeddhistische aspecten in de politiek.      

advertentie