Bureau Buitenland

11 februari 2015

Bureau Buitenland

11 februari 2015

Kapitalisme in Cuba; Birma; Labour-politicus; Ken Livingstone

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hele uitzending

vanaf 00:03:24

Kapitalisme in Cuba; Birma; Labour-politicus; Ken Livingstone

Vredesbesprekingen in Minsk

vanaf 00:05:07

Er is beweging in Minsk op de top over de crisis in Oekraine. Waar de Oekraïense president Porosjenko, bondskanselier Merkel, president Hollande en president Poetin bijeen zijn om een oplossing te vinden voor de crisis in Oost-Oekraïne. Een reaktie van Oud-Oekraïne correspondent Fleur de Weerd.

Jemen met Anna Bukhari

vanaf 00:09:51

De Britten en de Amerikanen hebben hun ambassade in Jemen gesloten en het personeel geëvacueerd.  De Fransen sluiten komende vrijdag hun ambassade en ook Nederland roept haar burgers op om het land te verlaten, nu het nog kan. Het land zit feitelijk zonder bestuur nadat de rebellen de hoofdstad hadden ingenomen en parlement en regering ontbonden. Hierover spreken wij met Jemen-expert Anna Bukhari.

Zeg Obama, Cubanen zijn al kapitalistisch

vanaf 00:22:08

Met de versoepeling van het Amerikaanse handelsembargo hoopt Barack Obama communistisch Cuba te veranderen in een democratie en een markteconomie. Maar de Cubaanse bevolking heeft  noodgedwongen  allang leren leven met de kapitalistische logica, constateerde Latijns Amerika verslaggever Edwin Koopman. Een reportage vanuit Havana.

Interview met Ken Livingstone

vanaf 00:30:04

Het Verenigd Koninkrijk maakt zich op voor spannende verkiezingen. Labour doet het goed in de peilingen, maar net als in de rest van Europa verliezen de middenpartijen terrein aan populistische partijen. In het VK moet Labour de concurrentie aan met de rijzende Ukip. Zondag begint de VPRO-reisserie 'Het Groot-Brittannië van' met in de eerste aflevering prominent Labour-politicus Ken Livingstone. Hij was van 2000 tot 2008 burgemeester van Londen. Vanavond in Bureau Buitenland een interview met 'Red Ken', over zijn partijleider Ed Miliband, de financiële crisis en David Cameron's flirt met een Brexit.

Croquemort bijt van zich af

vanaf 00:39:55

Didier Lalaye, oftewel 'Croquemort' is een muzikale poëet met het hart op de tong. Met woord en ritme bezingt hij de onvrede over zijn geboorteland: Tsjaad. Het Centraal-Afrikaanse land behoort tot de meest corrupte staten ter wereld. Saskia Houttuin sprak de slamdichter en muzikant, die met zijn muziek goed van zich af weet te bijten.

Birma met Minka Nijhuis

vanaf 00:45:47

Journalist en Birma-kenner Minka Nijhuis, vandaag teruggekomen, volgde nieuwe studentendemonstraties die daar worden gehouden. Ze komt vertellen over wat de Birmese studenten dwarszit en ook over de strijd in het noorden van Birma tussen regeringsleger en rebellen. En waarom maakt een prominente Birmese monnik de VN-mensenrechtenrapporteur eigenlijk uit voor ‘hoer’?

advertentie