Bureau Buitenland

Een gouden eiland in Caïro; Fotograaf Pierre Crom; Iran

Bureau Buitenland

Een gouden eiland in Caïro; Fotograaf Pierre Crom; Iran

Een gouden eiland in Caïro; Crisis fotograaf Pierre Crom; Iran

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Spanningen tussen Turkije en Rusland

vanaf 00:00:58

Turkije-deskundige Erdal Balci over de oplopende spanningen tussen Turkije en Rusland. Een Russisch gevechtsvliegtuig drong voor de tweede keer in twee dagen het Turkse luchtruim binnen. Hoe reageert NAVO-lid Turkije? En wat zijn de consequenties voor de NAVO?(Foto: Flickr/Rob Schleiffert)

Reportage: Kindhuwelijken in Bangladesh

vanaf 00:11:43

Minister Ploumen en Mabel van Oranje spreken morgen in Den Haag deskundigen toe op een expertmeeting over de problematiek van kindhuwelijken. Bureau Buitenland trok naar Bangladesh, het land met het hoogste percentage kindhuwelijken van meisjes onder de 15 jaar. De regering van Bangladesh heeft beloofd haar best te doen om uithuwelijking van minderjarigen uit te bannen. Maar in plaats van de bestaande wet die trouwen onder de 18 verbiedt, beter te handhaven, liggen er nu plannen om de leeftijdsgrens te verlagen naar 16 jaar. Correspondent Devi Boerema ging naar Dhaka en maakte een reportage over wat het voor een meisje daar betekent om heel jong te trouwen.(foto; https://en.wikipedia.org/wiki/Marriage)

Het andere Iran

vanaf 00:18:46

Acht keer reisde hij naar Iran. Het land van dichters, ayatollahs, sjahs en -volgens hem- de mooiste islamitische architectuur ter wereld. Schrijver en reiziger Alexander Reeuwijk. Hij sloot er vriendschappen en kwam op deze manier terecht in een Iran dat voor velen onbekend blijft: het Iran van de drank- en drugsverslavingen en de levendige handel in verdovende middelen. Maar Reeuwijk ontdekte ook de worsteling van gewone mensen in een land dat wij hier voortdurend gelijk stellen aan het theocratische regime. (Foto: Flickr/David Stanley)

Reportage: Het gouden eiland in Cairo

vanaf 00:29:43

Midden in de Nijl en midden in de hectische miljoenenstad Caïro ligt Gezirat Al-Dahab: het gouden eiland. Geen auto’s en files, geen lawaai en ook geen revolutie. Wel kippen, ezels, ossen en karren. Luister naar een reportage van verslaggever Rik Delhaas over dit stukje platteland midden in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Fotograaf Pierre Crom

vanaf 00:41:42

De oorlog in het oosten van Oekraïne, de ramp met de MH17 of de vluchtelingenstroom richting Europese landen. Voor het ANP legt fotograaf en journalist Pierre Crom het allemaal vast op beeld. In september trok hij langs de Hongaarse grens met Servië en vorige week zag hij op de stranden van Lesbos de bootvluchtelingen aankomen. Hoe kijkt een fotograaf naar zo'n crisis en wat probeert hij met zijn foto’s te vertellen? (foto: Pierre Crom/ANP)